Triplacsoki MOUSSE torta
Sziasztok!💓
Ma egy fantasztikusan finom tortát hoztam nektek, aminek rendkivűl egyszerű az elkészitése. Bátran állithatom, hogy ennél finomabb desszertet még nem ettem. Főleg a nyári kánikulában esik jól egy ilyen könnyed és hideg édesség . Először apukám szülinapjára készitettem el kb. két éve, és azóta is nagy kedvenc, más-más diszbe búrkolva. Akkor jöjjön is a recept:
(egy kicsit pasisabb köntösben😅)
Ma egy fantasztikusan finom tortát hoztam nektek, aminek rendkivűl egyszerű az elkészitése. Bátran állithatom, hogy ennél finomabb desszertet még nem ettem. Főleg a nyári kánikulában esik jól egy ilyen könnyed és hideg édesség . Először apukám szülinapjára készitettem el kb. két éve, és azóta is nagy kedvenc, más-más diszbe búrkolva. Akkor jöjjön is a recept:
Triplacsoki MOUSSE torta
Hozzávalók
Tortaalap
⧫200 g kakaós keksz
⧫60 g olvasztott vaj
⧫ízlés szerint holland kakaópor
A csokis rétegekhez
⧫150 g étcsoki
⧫150 g tejcsoki
⧫150 g fehér csoki
⧫3 tk zselatin por (3x1 tk)(bár én egy kicsit többet raktam)
⧫60 ml hideg víz (3x20 ml)
⧫360 g habtejszín (a csoki megolvasztásához) (3x120 g)
⧫480 g habtejszín (35 %-os, hűtött - robotgéppel felverni) (3x160 g)
⧫200 g kakaós keksz
⧫60 g olvasztott vaj
⧫ízlés szerint holland kakaópor
A csokis rétegekhez
⧫150 g étcsoki
⧫150 g tejcsoki
⧫150 g fehér csoki
⧫3 tk zselatin por (3x1 tk)(bár én egy kicsit többet raktam)
⧫60 ml hideg víz (3x20 ml)
⧫360 g habtejszín (a csoki megolvasztásához) (3x120 g)
⧫480 g habtejszín (35 %-os, hűtött - robotgéppel felverni) (3x160 g)
- Elkészítés
A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat és összedolgozzuk. Veszünk egy kör alakú tepsit és egyenletesen eloszlatjuk a masszát, majd hűtőbe tesszük.
A habtejszínt a csokival gőz fölött megolvasztjuk, a zselatint is alacsony lángon "felfőzzük" és hozzáadjuk az olvasztott csokihoz (mindhárom csokis rétegnél ismételjük ezt a folyamatot).
A felverni kívánt habtejszínt robotgéppel felverjük és a csokis krémet hozzáadjuk, majd tovább verjük (mindegyik csokival megismételjük). A kész rétegeket a kekszes alapra kenjük (az első réteg étcsoki, ha rákentük, hűtőbe tesszük, amíg a többi réteget is elkészítjük, hogy megszilárduljon, a második tejcsokis réteg után ugyanígy).
Ha mindhárom csokis réteg kész, akkor legalább négy órára hűtőbe tesszük (vagy éjszakára), tálalás előtt megszórjuk holland kakaóporral és fogyaszthatjuk is.
(egy kicsit pasisabb köntösben😅)
Remélem elkészititek.
Millió puszi mindenkinek!!👄👄
Megjegyzések
Megjegyzés küldése