Amerikai citromos pite

Sziasztok!💓

Ma egy hiper szuper citromos pite receptet hoztam nektek . Alapból én nem szeretem annyia a citromos tésztákat, de ez olyan finom, hogy még én is szeretem.Íme a recept:

Amerikai citromos pite


Hozzávalók:
Tészta
 ⧫20 dkg liszt
 ⧫10 dkg vaj 
 ⧫5 dkg cukor
 ⧫1 csomag vaníliás cukor
 ⧫1 db tojás
 ⧫1 tk sütőpor
 ⧫1 csipet só
 ⧫1 citrom héjja
Citromos krém
 ⧫2 db citrom
 ⧫20 dkg cukor
 ⧫6 dkg liszt
 ⧫3 db tojássárgája
 ⧫5 dkg vaj
 ⧫4 dl tej 
 ⧫1 csomag vaníliás cukor
Hab
 ⧫3 db tojásfehérje
 ⧫3 ek cukor
 ⧫1 tk citromlé

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót, a citrom héjját és a tojást. Jól összekeverjük, majd betesszük a hűtőbe 1,5 órára. Ha letelt az idő vastagon lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk.Pont akkorára amilyen a forma. Ha kész fogjuk a tésztát és szépen belesimítjuk a piteformába.Teszünk rá egy nehezéket és 180 C fokon 20 percig sütjük. Eközben megcsináljuk a krémet. A lisztet, a citromhéjjat, a cukrot és a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük. Beletesszük a tojássárgájákat és felöntjük a 2 citrom levével, valamint a tejjel. Csomómentesre keverjük és közepes lángon pudingot főzünk belőle. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, majd kikeverjük a puha vajjal.
A tésztát kivesszük a sütőböl és a tésztát óvatosan kivesszük a formából. A tojásfehérjét a citromlével és a cukorral kemény habbá verjük.A citromos krémet beleöntjük a pitetésztába, A habot vagy habzsákba töltjük és tetszőleges díszitőcsővel kis halmokat nyomunk rá , mint én, vagy csak simán ráhalmozzuk és szépen elsimítjuk.Visszatesszük a sütőbe 5 percre, hogy a hab megpiruljon.


Remélem elkészítitek.
Millió puszi mindenkinek!💋





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések